Genelleştirilmiş balazs operatörlerinin yaklaşımı

Tezin Onay Tarihi: 2023

Öğrenci: Gözde AKSOY

Danışman: Esma Yıldız Özkan

Bu tezde, klasik Bernstein tipi rasyonel fonksiyondan daha iyi tahminlere sahip olan Bernstein tipi rasyonel fonksiyonun yeni bir genellemesi tanımlandı. Tanımlanan operatörün yaklaşım özellikleri süreklilik modülü cinsinden ve Lipschitz fonksiyonları yardımı ile verildi. Tensör çarpım tip iki değişkenli operatör tanımlandı ve tensör çarpım tip iki değişkenli operatörün GBS (Genelleştirilmiş Boolean Toplamı) operatörü tanımlanarak yakınsaklık oranları elde ederek yaklaşım özellikleri incelendi. Ayrıca tensör çarpım tip iki değişkenli operatör ve GBS operatörünün yakınsaması grafikler yardımıyla gösterildi.

Anahtar Kelimeler : Lineer Pozitif Operatör, Yakınsaklık Oranı, Bernstein Tip Rasyonel Fonksiyon