Uyum iyiliği için Damico tek-örnek testi ve diğer uyum iyiliği testleri ile karşılaştırılması

Tezin Onay Tarihi: 2007

Öğrenci: BURÇİN GONCA OKATAN

Danışman: HAMZA GAMGAM

Bu çalısmanın amacı uyum iyiligi için Damico Tek-Örnek Testini tanıtmak ve bu testin diger uyum iyiligi testleri ile karsılastırmasını yapmaktır. Bu kapsamda, ilk olarak Uyum İyiligi Testi ile ilgili çalısmalara deginilmistir. İkinci bölümde Ki-Kare Uyum İyiligi Testi, Kolmogorov-Smirnov Uyum İyiligi Testi, Lilliefors Uyum İyiligi Testi, Uyum İyiligi için Anderson- Darling' in D Testi ve Watson' ın 2 n U Testi kısaca tanıtılmıstır. Uyum İyiligi için Damico Tek-Örnek Testi üçüncü bölümde ayrıntılı biçimde açıklanmıstır. Son bölümde ise bir simülasyon çalısması ile Damico' nun A testi ve ikinci bölümdeki testlerin bazıları için gerçekte dogru olan 0 H hipotezini red etme oranı ve gerçekte yanlıs olan 0 H hipotezini red etme oranı bakımından karsılastırmalar yapılmıstır. Sonuç olarak, Damico' nun A testi hem gerçekte dogru olan 0 H hipotezini red etme oranı hem de gerçekte yanlıs olan 0 H hipotezini red etme oranı bakımından birçok durumda diger testlerden biraz daha iyi sonuçlar vermistir.

izmir gundem komik videolar cizgi film izle cizgi film 3d oyunlar oyunlar