Kesirli mertebeden değişken katsayılı diferensiyel denklem ve denklem sistemlerinin hermite collocatıon yöntemi ile yaklaşık çözümleri

Tezin Onay Tarihi: 2014

Öğrenci: NİLAY AKGÖNÜLLÜ PİRİM

Danışman: FATMA AYAZ

Bu tezde, kesir mertebeli lineer diferensiyel denklem ve denklem sistemlerinin yaklaşık çözümleri için Hermite Collocation Metodu (HCM) geliştirilmiştir. Metot, bahsedilen diferensiyel denklem veya denklem sistemini, sıralama (collocation) noktalarını kullanarak, bilinmeyenleri Hermite katsayıları olan lineer cebirsel denklem sistemine dönüştürmektedir. Bu cebirsel sistem ise matrislerle ifade edilebilmekte ve matris cebri kullanarak sistemin kolayca çözülmesiyle de kesirli mertebeden lineer denklem ve sistemlerinin kesilmiş seri cinsinden yaklaşık çözümlerine ulaşılabilmektedir.