Türkiye'de İmam-Hatip Ortaokullarında Okutulmakta Olan Arapça Ders Kitabı Serisi İle İlgili Öğretmen ve Öğrenci Görüşleri

Tezin Yürütüldüğü Kurum: Gazi Üniversitesi, Türkiye

Tezin Onay Tarihi: 2016

Öğrenci: Şakir Demirbaş

Danışman: MUSA YILDIZ

Bu çalışmada İmam-hatip ortaokullarında okutulmakta olan Arapça ders kitapları hakkında öğrenci ve öğretmenlerin görüşleri değerlendirilmektedir. Bu amaçla öğretim sürecinde sıklıkla kullanılan kitapların seçimi ve değerlendirilmesi önemlidir. Bu çalışmadaki veriler, daha önce hazırlanmış olan anketlerin hem öğrencilere hem de öğretmenlere uygulanmasıyla elde edilmiştir. Çalışma dört ana bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde araştırmanın amacı önemi ve sınırlılıkları belirtilmiştir. Birinci bölümde literatür taraması yapılmıştır. İkinci bölümde araştırmanın yöntemiyle ilgili bilgiler verilmiştir. Üçüncü bölümde ise araştırmada toplanan bilgilerin analizi yapılmıştır. Sonuç bölümünde ise elde edilen veriler yorumlanmış ve bu alanda çalışma yapmak isteyen araştırmacılara öneriler sunulmuştur.