Metrikler

Atıf (WoS)

Atıf (Scopus)

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

İş Zekası ve Veri Bilimi Araştırma Grubu'nun amacı, veri bilimi alanlarında yapay zeka yöntemlerinin kullanaak bilgi üretmektir. Yeni yöntem ve teknolojiler geliştirerek, endüstri uygulamalarına katkıda bulunmak ve yapay zeka teknolojilerinin kullanılmasını ve öğrenilmesin teşvik etmektir. İş Zekası ve Veri Bilimi Araştırma Grubu, veri odaklı karar destek sistemlerinin üretimini yaparak, yapay zeka sistemlerinin iş süreçlerinde kullanılmasını sağlayacaktır. Bu nedenle, bir araştırma grubu şu temel amaçları taşımaktadır. 1. Yenilik ve Gelişim: İş zekası ve veri bilimi alanlarında yeni yöntem, model ve teknolojiler geliştirmeyi hedefler. Bu, daha etkili, hızlı ve güvenilir veri analitiği çözümleri sağlamak için yapılan yenilikçi çalışmaları içerir. 2. Endüstri Uygulamalarına Katkı: İş dünyasındaki pratik zorluklara çözümler sunmayı amaçlar. Bu, özellikle iş zekası uygulamaları, karar destek sistemleri ve veri bilimi modellerinin endüstriyel kullanımı için pratik uygulamaların geliştirilmesini içerir. 3. Eğitim ve Bilgi Paylaşımı: Grup üyeleri, kendi aralarında ve topluluğa yönelik eğitimler, seminerler ve atölyeler düzenleyerek bilgi paylaşımını teşvik eder. Aynı zamanda, bu alandaki yenilikleri ve bulguları geniş bir kitleyle paylaşarak sektöre katkı sağlar. 4. Sektörle İşbirliği: Grup, iş dünyasıyla işbirliği yaparak, sektörel ihtiyaçlara uygun çözümler geliştirmeyi amaçlar. Bu, endüstri liderleriyle ortak projeler yürüterek veya sektördeki sorunlara çözümler sunarak gerçekleştirilebilir. 5. Öğrenci ve Araştırmacı Yetiştirme: Genç araştırmacıları ve öğrencileri bu alanda yetiştirmeyi hedefler. Bu, stajlar, tez çalışmaları, proje yürütme fırsatları ve mentorluk gibi etkinlikleri içermektedir. 6. Etik İlkeler ve Veri Güvenliği: Grup, iş zekası ve veri bilimi çalışmalarında etik kurallara ve veri güvenliği prensiplerine büyük önem verir. Bu çerçevede, çalışmaların etik standartlara uygunluğunu ve veri güvenliğini sağlama amacı taşır.