Metrikler

23

Atıf (WoS)

1

Eğitimde Yapay Zekâ Laboratuvarı, modern yapay zekâ teknolojilerini incelemek, öğrenmek ve geliştirmek için tasarlanmış bir ortam olup, öğrencilere ve araştırmacılara aşağıdaki imkanları sağlar:

1. Teorik Öğrenme: Temel yapay zekâ teorilerini ve algoritmalarını öğrencilere sunar. Makine öğrenimi, derin öğrenme, doğal dil işleme ve diğer yapay zekâ alt alanlarının temel prensiplerini kavramalarını sağlar.

2. Pratik Uygulamalar: Laboratuvar, öğrencilere yapay zekâ teknolojilerini gerçek hayattaki sorunları çözmek için nasıl uygulayacaklarını öğrenme fırsatı sunar. Öğrenciler, projeler ve çalışmalar aracılığıyla algoritmaları test edebilir ve optimize edebilir.

3. Veri Analizi: Yapay Zekâ Laboratuvarı, büyük veri kümeleriyle çalışmayı öğretir. Öğrencilere gerçek dünya verilerini nasıl analiz edeceklerini ve bu verilerden anlamlı sonuçlar elde edeceklerini gösterir.

4. Yenilikçi Araştırma: Laboratuvarlar, öğrenci ve akademisyenlerin yapay zekâ alanında yeni ve yenilikçi fikirler geliştirmelerini teşvik eder. Bu çalışmalar, yapay zekâ teknolojilerinin ilerlemesine ve keşfedilmemiş potansiyellere yol açabilir.