İki Değişkenli Genelleştirilmiş Jain Operatörlerinin yaklaşım özellikleri

Tezin Yürütüldüğü Kurum: Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, MATEMATİK ANA BİLİM DALI, Türkiye

Tezin Onay Tarihi: 2020

Öğrenci: Gürhan SOYLU

Danışman: Ogün Doğru

Bu çalışmada İki Değişkenli Genelleştirilmiş Jain Operatörlerinin Yaklaşım Özellikleri incelenmiştir. Bu tez dokuz bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde, lineer pozitif operatör dizisinin tanımı verilerek temel özelliklerine değinilmiştir. Korovkin teoremi de verilmiştir. İkinci bölümde, Jain Operatörlerinin yaklaşım özellikleri incelenmiştir. Üçüncü bölümde, Jain Operatörlerinin süreklilik ve lipschitz sınıfındaki fonksiyonlar yardımıyla yaklaşım hızı verilmiştir. Dördüncü bölümde, iki değişkenli genelleştirilmiş Jain operatörlerinin yaklaşım özellikleri incelenmiştir. Beşinci bölümde, İki Değişkenli Genelleştirilmiş Jain Operatörlerinin süreklilik ve lipschitz sınfındaki fonksiyonlar yardımıyla yaklaşım oranı elde edilmiştir. Altıncı bölümde, Jain operatörlerinin Kantorovich tipli bir genellemesi verilmiştir. Yedinci bölümde, iki değişkenli genelleştirilmiş Jain operatörlerinin Kantorovich tipli bir genellemesi elde edilmiştir. Sekizinci bölümde, Jain operatörlerinin Voronovskaja tipli asimtotik yaklaşımı verilmiştir. Son Olarak dokuzuncu bölümde, İki Değişkenli Genelleştirilmiş Jain Operatörlerinin Voronovskaja tipli asimtotik yaklaşımı elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler : Jain operatörü, lineer pozitif operatörler, lipschitz sınıfı.